SHARE

El Bago mára már elismert előadó a magyar rap szakmában. Eddigi életútján számos magyar rap előadóval közreműködött. Mára egyre hitelesebb, egyedibb, kísérletezőbb és kiforrottabb formában hozza létre műveit szerencsénkre elég nagy termékenységi rátával, de zúzós körülmények közül. El Bago-t szívesen csókolja a Múzsa, sokunk nagy örömére. Pár hetente dobja ki a világhálóra legújabb számait, melyeknek videóit  nagyrészt ő is készíti el, többnyire low budget formában. Jelenleg 144 videó várja a kíváncsiakat a Youtube csatornáján a legkeményebb magyar valóságról.

El Bago-Kocc | OFFICIAL STREET VIDEO

https://youtu.be/yNm8Dt8s8ZY /

El Bago – Citizen – GBK remix

https://youtu.be/PdJbw4vN1l0 /

EL BAGO x SIA KHALIFA x NOEZ ALVAREZ – CSUKJA OFFICIAL TRAP VIDEO

https://youtu.be/wJbL_7IClKg

A magyar hiphop szcéna El Bago-t méltatlanul elhallgatja, sőt támadja is kíméletlen őszintesége és megjátszhatatlan átlátszósága, laza cool-sága miatt. Valószínűleg mert személyiségéből fakadóan megosztó és egyenes gerincű, nem hajlandó a magyar rap szcénát ezer ágon átszövő üzleti hálózat csúszómászó szolgájává válni, nem lehet kilóra megvenni. Nem tesz eleget a majmolásra épülő, sablonos zenei és tartalmi követelményeknek, melyek a magyar rap átkai, hanem mer önmaga lenni és újító módon nyúl hozzá a hiphop zenéhez. Őt nem lehet egy olcsó celebbé silányítani, mert igazságérzete és tartása ezt nem engedi meg neki.

EL BAGO X VOLUME BEAT – VISSZA A JÖVŐBE (OFFICIAL TRAP VIDEO)

https:/ /youtu.be/x98OSnWMrtQ

El Bago egyaránt szól a proliknak, a parasztoknak, a kirekesztetteknek, vagy akár a bölcsészeknek is. Igazságkereső, társadalomkritikus szövegtartalma, zenéinek mély, depresszív, kemény hangzása megrendítő erővel avat be minket El Bago drámáiba. Zenei stílusában az old school hiphop-tól a trap-en át egészen a technó hibridekig és a noise experimental-ig kiterjed

El Bago – Dr Gonzo (official music video)

https:/ /youtu.be/QOQCM6sOyt0

Önmagát így mutatta be, amikor még az RTM kiadó támogatásával zenélt:

„Iván Péter néven láttam napvilágot 88-ban. Egész fiatalon ismerkedtem meg a rap zenével, 11 éves koromban hallottam először Tupacot rappelni , onnantól kezdve mondhatjuk hogy központi szerepet játszik az életemben.

13 éves koromban már készítettem felvételeket ,és azóta foglalkozok kisebb szünetekkel a “Bago zenék” gyártásával.

2 barátommal megalakítottuk 2004-ben a Tical Vocal csapatot ami pár évre rá 7 tagúvá bővült és így vált a Tékozló Fiúk néven megismert bandává. Ez később a tagok egyéb irányú elfoglaltsága miatt nem volt annyira aktív mint kezdetekben,de a barátság megmaradt. A tékozlók -ban velem együtt zenélő barátommal kitaláltuk ,a La colonia-t, pár szám és videó elkészülte után ,a lemez még várat magára. Mind ezek mellett szólóban állandóan tevékeny voltam. 3 szóló nagylemezt és közreműködések sorát tudhatom magam mögött ,ezek közül a legelismerésebbre méltóbb az AK26-al elkészített közös zenéink, kikkel nem mellékesen gyerekkori szoros barátságot ,és zenei kapcsolatot ápolunk.

2011 ben csatlakoztam a wacuum airs csapathoz, melynek weboldalas felületén szórtam az igét és a korongokat, Bobakrome barátom gondozásában. Mr.Bustával 2012-ben ismerkedtem meg ,és már akkor körvonalazódni látszott hogy az utunk előbb utóbb egymásba torkollik…”

Forrás: http:/ /www.rtmfanoldal12.eoldal.hu/cikkek/nyitooldal/el-bago—ivan-peter.html

EL BAGO – DOGLIFE (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

https:/ /youtu.be/43C8nPmT1Vk

Szerencsére azóta a bizniszhéja Mr.Bustától is függetlenedett és inkább a szegénységből és a nyomorközeli vidéki atmoszférából gerjeszt egyfajta szellemi szabadságharcot a mentalitásával. Minden elismerésem munkásságáért és azért, hogy lótuszvirágként pompázik a magyar mocsár északi peremén. Hajrá El Bago! Szeressétek és hallgassátok, mert megérdemli. Ő egy igazi közkincsünk.

El Bago Km.: Speedy – IdeTévedtél – Rap Video

https:/ /youtu.be/ykBsf6T8eIM

Személyes elérhetősége: https:/ /www.facebook.com/ivan.elbago

EL BAGO Youtube csatornája: https:/ /www.youtube.com/user/akirmc

EL BAGO hivatalos oldala a Facebook-on: https:/ /www.facebook.com/elbagohivatalos

Cikk El Bago-ról: http:/ /www.vaconline.hu/sztar-vilag/a-srac-aki-mocskosul-jol-tolja-2.html

Két lemeze a neten, bár a legjobb lenne, ha meg is vennétek tőle az albumokat:

El Bago – ASES DE ORO

https:/ /youtu.be/x_SsjCug68A

http:/ /www.wacuumairs.hu/waindex.php?show=memberdetail&mid=16&aid=47&artist=Bago%20-%20Ases%20de%20oro

El bago Bandolero Siempre

https:/ /youtu.be/Q7P0SQhz5zc

http:/ /www.wacuumairs.hu/waindex.php?show=memberdetail&mid=16&aid=36&artist=Bago%20-%20bandolero_siempre

Szerző: Bónyai Barbara. 2017.10.01.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here