SHARE

A svájci Hérens városában található Gaudin ház 1878-ban épült, 1760 méterrel  tengerszint fölött. Nehezen hihető, hogy valamikor istállónak használták, az embereknek és állatoknak nyújtott menedéket a legeltetés alatt. Az állatok helye a földszinten volt.

Egy pár apró, kevésbé jelentős beavatkozás

ellenére az épület megtartotta eredeti karakterét, amelyet a Savioz Fabrizzi Architectes-nek sikerült is megőrízni a felújítás során. Az idők során épült toldásokat eltávolították, hogy előbukkanjon a házikó eredeti formája, amit picit megemeltek, hogy így nyerjenek teret a belső térben.

A kabin jelenleg nyaralóként (mondhatnánk telelőként) szolgál és a sípályához viszonyított előnyös elhelyezkedése miatt nagyra becsült télen.

A felújítást úgy próbálták véghez vinni, hogy az épület külseje a lehető legkevésbé szenvedjen karakterbeli változtatást, a leglátványosabb intervenció a völgy fele néző homlokzaton nyitott hosszú, keskeny üvegablak, ami egyszerre biztosít napfényt és egy lélegzetelállító panorámát az Alpokra.

A puha és meleg vörösfenyő belső burkolat szöges ellentéte a rideg, durva kőhomlokzatoknak, amelyek a kemény alpesi időjárástól hivatottak védeni. Fatüzelésű kályha fűti a központi helységet.

Még több részlet itt.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here