SHARE

A RUST Architects stúdiónak köszönhetően az 1930-as években épült lakás új fényben ragyog. A 75 m2-es, “Nemzetközi stílusban” épült lakás Tel Aviv Fehér városában helyezkedik el és az utóbbi években homlokzatai alapos felújításon mentek keresztül. Ennek kapcsán a belső terekre is felújítás várt.

Az új belső a jelenlegi, üzletember tulajdonos igényeihez alkalmazkodik, aki életét több város között megosztva éli, ugyanakkor tükrözi a műépítész a XX. század értékeivel szemben érzett szeretetét, tiszteletét is.

Egy új téglafal, amit helyi művészek munkái díszítenek, választja el a belső teret egy harmad-két harmad arányban, ezáltal tágas és fényes helységet kpezve mindkét oldalon.

A padló jelzi a publikus és a privát zónákat a lakásban: az intimebb részeket egy melegebb hatású parkettel burkolták, míg a nyilvános részeket hidegebb színű burkolatokkal látták el.

A hang- és légkondicionáló rendszer a ház minden helységében megtalálható, a társalgóban faajtók mögé került.

A lakásban megtalálható lámpatestek egy része új, másik része régebbi: a konyhaasztal fölött elhelyezett két lámpa például egy csehországi gyárból került ide. Az ácsmunka minden darabját az építészek tervezték és szabták személyre a tulajdonos igényei szerint.

Az ajtók és ablakok az eredeti, 80 évvel ezelőttiek hű másolatai színben és stílusban egyaránt.

A bútorzat antik és modern darabok kombinációja. Az új darabokat Tel Aviv különböző üzleteiből szerezték be, másokat viszont restauráltak, ezzel is szinesebbé, gazdagabbá téve a lakást.

További részletek itt.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here